www.veneperfa.huhungarianenglishgerman

Vendégkönyv

2012 szeptember

veneperfa.hu "Köszönjük a 10. osztálytalálkozónkra biztosított Véneperfa tanya kellemes hangulatát, igazán jól éreztük magunkat ebben a nyugodt környezetben. Jó volt feleleveníteni a régi emlékeket. Reméljük még sok ilyen alkalomnak ad helyet ez a csodás helyszín!"

Köszönettel a 2002-es végzős osztály

"Most is nagyon szép napokat töltöttünk itt! A vendéglátás elsőosztályú, a tanyaház kielégíti a legmesszebbmenő igényeket is! Köszönjük!"

Johanna Frode Svédországból és Gólya Eva

2012 július

"Nagyon tetszett mind a környék, mind a ház! A ház felszereltsége tökéletes, berendezése barátságos, kényelmes! Szerencsére az idő is pazar volt úgyhogy minden együtt volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Így is történt! És a vendéglátók kedvességge és figyelmessége már csak plusz volt mindehhez. Persze ne feledkezzünk meg a finom pogácsáról meg szilváról sem, amit ajándékba kaptunk tőlük. Köszönjük szépen! Jövünk máskor is! A gyerekek nevében is köszönünk mindent!"

Ghyczy család

2012 április

"Thank you for letting us stay in your beautiful house! We didn't really walk around much as we were so tired from our drive from England, though your house and garden and animals are amazing. I love the baby goats!!!"

Steff & Baz

"What a beautiful haven of peace and tranquility. We are totally relaxed now after our hectic few days in Budapest. Thank you so much for the warm welcome and your friendly hospitality. We have enjoyed immensely our visits to Szeged, Kiskunmajsa and Kiskunhalas but the best times have been here in this beautiful place."

Sheila & Janet

2011 szeptember

"Kedves Házigazdáink! Nekünk csak egy éjszaka és délelőtt jutott ebben a gyönyörű tanyasi házban. Nagyon jól éreztük magunkat, nagy hatással volt ránk az ízlésesen és igényesen berendezett környezet, ami visszahozta nagyanyáink, dédanyáink korát és a róluk való emlékeket!"

Weinhofer Szabó család

2011 augusztus

"Kedves Marika Néni! Gyönyörű a ház, igazi tanyasi idillben volt itt részünk. Jó volt az itt eltöltött 3 nap, szép emlékekkel megyünk haza!"

2011 augusztus

"Kedves Marika és Miklós! Nagyon köszönjük nektek a vendéglátást, csodálatos itt minden. Gratulálunk a szépen ízlésesen kialakított vendégházatokhoz, nagyon jól éreztük magunkat."

Zentai Jenci

"3 a magyar igazság, 1 a ráadás tartja ezt egy bölcs közmondás. Mi az igazságnal járunk, ha a Jó Isten engedi a ráadás-ért eljövünk jövőre ide. Köszönjük a kedvességet. A tanya gyönyörű."

Horkai család Sajóváros

2010 október

"Csodálatosak a körülmények, a levegő és az egész környezet. Az ukrán vendégeink istenien éreztek itt magukat. Köszönjük!!!"

Gémes Imre

2010 augusztus

"Herzlichen Dank Für die Gastfreundshaft!"

Rosie

2010 július

"Köszönjük ezt a négy nyugodt, csendes napot és éjszakát! Remélem minél többen megtapasztalhatják ezt meg!"

2010 június

"Csodálatosan éreztük magunkat, isteni jókat aludtunk, pihentünk ebben a fantasztikus környezetben! A viszontlátás reményében, baráti üdvözlettel!"

2010 április

"Köszönjük a kedves vendéglátást a háziaknak, külön köszönet a háziasszonynak, Marika néninek, a gondoskodásért. Nagyon jól éreztük magunkat ebben a csendes környezetben. Gratulálunk a tanyához!"

Bardoc község küldöttsége - Erdély

2009 november

"Ezen a csodálatos novemberi hétvégén fantasztikusan éreztük magunkat, igazi gyöngyszemként marad meg az emlékezetünkben. Remek a hely, igazi kikapcsolódásként szolgál!"

Nóra

2009.

"Nekünk csak rövid időre volt alkalmunk élvezni ezt a csodálatos nyugalmat és békés környezetet, de már most el tudjuk képzelni, hogy milyen fantasztikus kikapcsolódást nyújtana, ha egy kicsit tovább maradnánk. A viszontlátás reményében köszönettel:"

Lendvai család

2009 Augusztus

“We both had a wonderful time and now feel very relaxed. Thank you for your hospitality and wonderful food (Marika), I will not forget the excellent cakes."

David and Jayne

2009 Augusztus

“We both had a wonderful time and now feel very relaxed. Thank you for your hospitality and wonderful food (Marika), I will not forget the excellent cakes.

Thank you and we look forward to seeing you soon."

David and Jayne

2009 Június

“Bár rövid időre jöttünk, de egy mesevilágot jelentett számunkra ez a hely. A nyugalom a béke szigete, ebben az agyonhajszolt, zaklatott világban. Nem felejtjük el és reméljük még visszatérünk ide."

Széles család

“Mindössze három napig voltunk ebben a szépen felújított épületben, de emléke bizonyára még sokáig élni fog!
A csólyosi emlékek:

  • Juhász család vendéglátása, gondoskodása, kalauzolása
  • a "fő" esemény az asztalitenisz verseny
  • a falu megtekintése Tivadar Úr hintóján
  • a halasi gyógyfürdőzések
  • a házigazda Marika kedvessége, vendéglátása
  • a csendes, ízléses, hangulatos épület

Szóval egy pár nap alatt is szert tettünk olyan emlékekre, amelyekre sokáig fogunk emlékezni.
Köszönjük szépen!"

Tóth család

“Köszönjük a lehetőséget, hogy itt lehettünk, élvezhettük a kedves vendéglátásukat. Szép a vendégház kialakítása, remek a hangulat a ház körül is!"

Üdvözlettel,
Tóth Kriszta

2009 Május

“It was really wonderful here, just as we expected after last year's visit. Your kindness is really great. See you next time."

Renata, Marek, Bontek and Karolina


Egy hétvégét és egy szülinapot tett feledhetetlenné és gyönyörűvé a Véneperfa tanya. Köszönjük szépen!"

Fabiola és Ádám

2009 Április

“Nagyon szépen köszönjük a kedves meleg vendéglátást! A tanya gyönyörű, a virágok és a jó idő tökéletessé tették ittlétünket. Anne Claire nagyon élvezte a virágszedést, a kecskék és birkák etetését és a békák kurutyolását. Mindannyian nagyon jól aludtunk és pihentünk.

Thank you for hosting us again in the beautiful Tanya. It is so restful and beautiful, and we love the house and gardens, the animals and the wildlife. We saw dear and pheasants in the meadow. What a nice time of year to visit! We hope to see you again soon! Please come and visit us in the United States!"

Annamaria, Anne Claire and Rick

2008 Október

“Gratulálunk ehhez a szépen, ízlésesen kialakított falusi vendégházhoz! A régi kultúra felidézése a berendezésekkel tökéletesen sikerült!"

Józsa család, Juhász család és Fodor Szabolcs

2008 Augusztus

“Nagyon jól éreztük magunkat a tökéletes nyugalommal és az aranyos állatokkal! Köszönjük a vendéglátást a szép, rendes házra büszkék lehetnek! Remek ötlet volt, hogy ilyen szépen rendbehozták!
Reméljük máskor is visszatérhetünk még a "nyugalom szigetére"!
Mindent köszönünk! Vacakra vigyázzanak."

Sahin Tóth Annamária

2008 Május

“Thank you for your hospitality and warm welcome - the cakes. The house is beautiful and so big and all for us. And the garden is wonderful, especially for Bontek and Karolina and of course the sun. Frogs and tortoises in the pond are another great thing.
Thanks a lot and please feel invited to Poland!"

Renata, Marek, Bontek, Karolina

2008 Január

“Kedves Marika és Kedves Miklós,

Meglepetés szerűen az általatok kialakított Vendégházban lehettünk a vendégeitek. Kellemes meglepetés volt a ház allürje, a búbos kemence, a kézimunkák, a len konyharuhák, az öreg kredenc... - és sorolhatnám még így tovább.
Nagyon jól éreztük magunkat! Ami kölönlegesen meghatóan hatott ránk Marika figyelmessége, a kis finom desszertek a kávéhoz! Számunkra ez megfizethetetlen gesztus ami mindent felül múl...

Üdvözletünkkel és mihamarábbi viszontlátásra Márta Boncsér und Beat Dubbs

Mit ganz herzlichem Dank für die liebenswürdige und herzliche Gastfreundshaft.”

2007 Május

“Várakozásunkon felül, gyönyörű házba kerültünk, mely megalapozta "
szabadságunkat". Nagyon tetszett a tanyán minden, köszönjük a vendégszeretet, az almáspitét és a pogácsát. Isteni volt. A kutyák is nagyon élvezték. (a nyulak nem annyira).”

(Kriszti & Zoli)

2007 Január

“Egy kipróbált öreg, harcos baráti társaság mond őszinte köszönetet az itt töltött napokért. Szép volt itt elbúcsúzni az óévtől és köszönteni az újat.... Élveztük egymás társaságát és a csodás, természetes, abszolút jó ízléssel berendezett, felújított kis ház meleg szépségét.”

(Péter és baráti társasága)

2006 November

“Thank you very much for letting us to stay here. It is a great and beautiful place. We sleep very well in this house. We had a wonderful and relaxing time staying here. The Tanya is great! … Thank you for all the hospitality and for the great welcome. You have a very beautiful dog … The garden is very big and beautiful. The rooms are very big and beautiful.”

(Iasimina and Trandafir)

2006 Szeptember

“Thank you for making us feel so welcome. The Tanya is beautiful and so relaxing. I enjoyed everything about my stay here. I hope I get to visit again. You deserve 6 sunflowers I think.”

(Janet Kehoe)

“Thank you for all of the hospitality and for the great welcome, and the food too. This is beautiful and relaxing place and hope to return again.”

(Ian Bridges)

2006 Augusztus

“Nagyon kellemes 4 napot töltöttünk itt szerető gondoskodásotokat élvezve, valamint a gyönyörű természeti és épített környezetet csodálva. Az ízlés amivel igyekeztek megtartani a régi értékeket, nagyfokú intelligenciára és igazi magyar szívre utal. Unokáim nagyon élvezték a természetet, a traktorozást Miklós bácsival, a kecske etetését és ahogy Krampusz szopizott Böbétől.”

(Judit, Robin, Ákos, Réka)

“Nagyon jól éreztük magunkat szép és igényes a vendégház. Amiért nagyon tetszett, mert a régi kultúra ugyanolyan igényesen van kiépítve, mint az új.... Az ízlése a tulajdonosnak arra vall, hogy a vendégszeretet és az igényesség egyaránt megvan.”

(Sanyi, Kati, Gergő, Bence)

2006 Július

“Nagyon köszönjük mindazt a kényelmet, komfortot és főleg kedvességet, amelyben az elmúlt 12 napban részünk volt. Csodálatos a tanya, az eperfák, a kecskék, a tó és benne a halak, és csak ajánlani tudjuk mindenkinek. A viszontlátásra!”

(Dr Urhman Iván)

2006 Január

“Csodálatos hétvégét töltöttünk itt, ebben a gyönyörű, stílusos és kényelmes házban, szép, gondozott, csendes környezetben.... A Véneperfa Tanya sokszorosan felülmúlta várakozásainkat.”

(Kammer Gábor és családja)

2005 Augusztus

“Köszönjük a szíves vendéglátást, a kedves háziaknak. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, szép kézimunkák készültek. Reméljük megmarad a tanya ilyen kedvesnek és háziasnak.... Külön érdem a háziasszonynak a napi gondoskodásáért (ő tudja, miért). Kedves volt a kecskéket látni, amint a kis puli (Vacak) kergetésének és ugatásának fittyet hányva ropogtatják a maguk eledelét. Minden nagyon szép és jó volt, sajnos vége.”

(Kézimunka (Rece) tábor)

2005 Július

“A tanyai, falusi környezet és hangulat rögtön elnyerte tetszésünket, főleg kisfiunk élvezte igazán, hiszen a szelíd állatok közelsége, Vaci kutyus, a kislibák mindig vonzották és persze Miklós bácsi és Marika néni kedvessége, gondoskodása is felkeltette mindig kiváncsi érdeklődését..... Köszönjük ezt a szép pár napot, nyugodt légkört és a sok kedvességet, finom ételt és gyümölcsöket...”

(Rusznyák család)

“Thank you so much for this wonderful place: it is quiet, beautiful and peaceful..... so wonderful. Full, full, full of joy! We had a great time here and were so happy to meet so nice people. Thank you to be like this so wonderful and kind.”

(Kiss Camille and Martin)

2005 Március

“…Sok szép tanyát látogattunk már az évek hosszú sora alatt, de talán itt éreztük magunkat a legjobban. Gyönyörű a ház és a bútorok....“

(Budapesti Csavargók Társasága)

2004 Szeptember

“…The Tanya is great! We had a wonderful and relaxing time staying here. We truly enjoyed the quiet environment and the great weather. We had fun feeding the goats and playing with Vacak…”

(Annamária & Rick)

2004 Augusztus

"A tanyával való rövid ismerkedés után is megállapíthatjuk, hogy a régi tanya épület és udvar felújítója, újjáépítője nem fukarkodott sem a pénzzel, sem a szervező, a dolgoknak utánajáró energiával, de nem volt híján a lakberendező ízlésnek és az egyéni ötleteknek sem. A helyiségek szépen, gondosan felújítottak, komfortosítottak, ahol lehet, meghagyva a hagyományos rusztikus elemeket, mint például az egyszerű praktikus vasalt deszkaajtókat..... Az udvar is nagyon szép, rendes, jó, hogy meghagyták a régi eperfákat és szerencsésen választották le a gazdasági udvart, úgy, hogy azért az látvány élményt is nyújtson a vendégeknek a kutyával és a kecskékkel....... Csak jót mondhatunk az üzemeltetésről, a vendégekkel való személyes kapcsolattartásról is.... segítenek mindenben, boltba járnak helyettünk is és szívesen adják a saját ételkészítéshez szükséges házkörüli termékeket: zöldséget, gyümölcsöt..... Összegezve: ez a tanya a falusi turizmus minta példája lehet, reméljük azzá is fog válni.”

(Dr Marton László és a Kézimunkatábor lakói)

“…Special memories will be: the camp fire, the haystacks, the cart ride, the tractor rides, fishing for frogs, grasshopper catching, drinking palinka and eating…”

(The Glydons: Patrick, Lisa, Jamie, Will, Amelia and Henry)